Psihoterapia copiilor

Atunci când comportamentul celor mici devine de neînțeles pentru noi ca părinți, când apar tot felul de frici, stări de nesomn, vise urâte, tristețe, cruzime, timiditate, violență și dificultăți de adaptare care pot trezi îngrijorare – copiii pot fi susținuți în procesul lor firesc de dezvoltare cu ajutorul psihoterapiei.

În mediul sigur din cabinet, micuțul pacient elaborează împreună cu terapeutul problemele care nu-i dau pace, resemnificând și vindecând experiențele responsabile pentru:

  • Enurezis
  • Dificultăți de relaționare
  • Depresie și anxietate
  • Lipsă de încredere în sine
  • Stimă de sine scăzută
  • Tulburări de alimentație

Procesul terapeutic

 

Se pot folosi tehnici ale terapiilor prin joc, jucării (inclusiv marionete), povești, dans/mișcare și desen. Toate aceste forme de terapie îi plasează pe cei mici și preocupările lor în centrul procesului analitic. Jocul, maniera în care copiii își aleg jucăriile, „scenariile” pe care le construiesc și le interpretează în cabinet, modul în care îl implică pe terapeut sau îl „pedepsesc”, ținându-l departe – toate sunt indicii ale felului în care cei mici experimentează, simt și trăiesc atât în lumea interioară cât și în cea exterioară, configurând relația cu sine și cu cei din jur. Prin dans, mișcare, desen și pictură copiii se exprimă pe sine și comunică cu terapeutul – punând în scenă povestea care nu are încă loc în cuvinte.


PROGRAMEAZĂ-TE

Suntem deschiși să stabilim împreună cu tine parcursul care ți s-ar potrivi cel mai bine plecând de la dificultățile cu care te confrunți și situația ta de viață. Am fi bucuroși să ne cunoaștem și onorați să te putem sprijini.

Ești în impas?… Fă primul pas