Smiling,Family,On,Therapy,Session,By,Female,Counselor,Writing,In
În domeniul educațional

Asumarea rolului de educator implică deschidere și disponibilitate față de nou și învățare. Provocările cu care ne confruntăm în fiecare moment pot fi întâmpinate cu răspunsuri pe măsură dacă ne amintim că avem în permanență posibilitatea de a le analiza utilizând perspective noi și toate resursele disponibile.

Ne putem folosi de propria experiență, fructificăm cunoștințele din aria pedagogică și avem șansa să aducem un suflu nou îmbogățindu-ne și adaptându-ne viziunea și maniera de a lucra. Cu siguranță că apropierea de, și împrietenirea cu noi instrumente de lucru este benefică, putem chiar să descoperim despre noi că ni se potrivesc și specializări conexe ariei noastre vocaționale. Putem oferi suport și consiliere copiilor cu care lucrăm și părinților lor, contribuind în acest fel inclusiv la îmbunătățirea climatului școlar și creșterea eficienței procesului educațional.

Oferta Centrului include posibilitatea obținerii unor noi specializări profesionale recunoscute pe piața muncii și oportunități de formare continuă extinsă specifice zonelor de interes din mediul școlar. Vom reveni în curând cu detalii în acest sens.

În domeniul psihologiei

Ne folosim de fiecare pas pentru a învăța ceva nou. Vă invităm să deschidem larg fereastra spațiului psi, să ne provocăm pe noi înșine devenind mai atenți la straturile profunde ale peisajelor umane interioare. Cunoașterea este un proces care ne va însoți pe tot parcursul vieții. Ne putem începe călătoria din orice punct dorim, alegând s-o continuăm în direcțiile care rezonează cu noi. Toate aceste explorări pornesc de la nevoia de a descoperi și înțelege cum funcționăm, pentru că numai în acest fel putem să îi înțelegem și să îi sprijinim pe cei din jur. Oferta centrului DA cuprinde:

Program de internship

Vă invităm să participați la programul de internship în cadrul Centrului de dezvoltare personală și profesională Didier Anzieu, alegându-vă proiectul preferat. În acest fel aveţi oportunitatea de a vă dezvolta abilităţile profesionale în aria care vă pasionează (dezvoltare personală și psihoeducație pentru  copii, adolescenți, adulți, sau psihologie educațională și suport instituțional școlar), de a vă implica efectiv în activități și de a vă spori experiența practică într-o organizație de profil existând inclusiv oportunități ulterioare de colaborare. Orele petrecute alături de noi vă sunt recunoscute, fiind echivalate cu ore de practică profesională pentru care se eliberează documente doveditoare.

Grupuri de intervizare și supervizare

Definită generic, supervizarea constituie o experiență multidimensională care ţinteşte atât conţinutul cât şi procesul psihoterapeutic. Deși principial se desfășoară într-un cadru reglementat care-i asigură recunoaștere, sunt situații în care psihoterapeuții pot decide că ar putea beneficia de îndrumare din partea unor specialiști care nu au neapărat calitatea oficială de supervizori, dar care sunt aleși ca mentori și pot oferi ghidaj sub aspectul tehnicilor de lucru facilitând explorarea și analiza anumitor aspecte cu implicații clinice.

În întâlniri de grup, în prezența unui psihoterapeut cu experiență clinică mai mare se pot explora și analiza cu respectarea standardelor de confidențialitate, într-o manieră clasică sau inovativă, elemente legate de cazurile clinice aduse în discuție. În acest fel grupul și interacțiunile dintre cei prezenți facilitează crearea unui spațiu comun de reflecție și elaborare analitică. Vă invităm să ne punem mințile împreună, amintindu-ne că travaliul fiecăruia este important atât pentru sine cât și pentru grup.

Formare continuă

Construirea propriului parcurs implică în bună măsură un demers explorator personal. Drumul care ți se așează înainte este pavat cu dale de forme, culori și mărimi diferite și ține de tine să alegi ritmul potrivit în care să progresezi. Te invităm să descoperi alături de noi forme inedite de explorare psihodinamică participând la cursuri de Fotolangaj, Desen oniric, Psihodramă psihanalitică, Gruppo operativo. Programele de formare continuă sunt creditate și recunoscute de Colegiul Psihologilor.

Urmăriți secțiunea de Noutăți a siteului pentru detalii relevante legate de fiecare dintre proiectele noastre.

 


CONTACTEAZĂ-NE

Suntem deschiși să stabilim împreună cu tine parcursul care ți s-ar potrivi cel mai bine plecând de la ceea ce ți-ai propus. Am fi bucuroși să ne cunoaștem și onorați să te putem însoți.

Ești în impas? … Fă primul pas