CONSILIERE PARENTALĂ

 

Cu mulți ani în urmă, Freud vorbea despre cele „trei meserii imposibile” – a fi părinte, a fi educator și a fi psihanalist. Cei mai mulți dintre noi devenim părinți, chiar dacă la prima vedere nu ne gândim la asta ca la o meserie, ci ne imaginăm că este mai degrabă un fel de rol în care intrăm. Piesa se joacă cumva de la sine, pentru că fără să ne dăm seama prea bine cum – accesăm zone ale unor experiențe cunoscute și împrumutăm modelele cu care am crescut.

Fie că apelăm sau nu la sprijinul celor din jur, fie că propriul model parental ni se pare potrivit sau, din contră încercăm să ne depărtăm cât mai tare de el – ne dorim să fim părinți buni pentru copiii noștri și ajungem să creștem odată cu ei.

Așa cum parcursul de creștere și dezvoltare al celor mici este plin de provocări, nici parentajul nu se lasă mai prejos. Dificultățile însoțesc fiecare pas și sunt momente în care este greu să decizi care este cea mai bună cale de urmat. De cele mai multe ori știi unde vrei să ajungi, dar nu ți-e limpede cum. Poți apela la rețetele cu 10 pași ușori, doar că sunt șanse mari ca acestea să nu se potrivească nici ție, nici situației și cel mai important, copilului sau copiiilor tăi. Poți fi provocat și de alte roluri și situații de viață și este nevoie să echilibrezi multe planuri și să acomodezi anumite schimbări. Ca un făcut, tocmai când crezi că știi ce sau cum e mai bine, se întâmplă să constați că rezultatul nu este cel așteptat.

Și atunci…. ești un părinte suficient de bun atunci când explorezi, înveți și crești în relație cu copilul tău.

Noi te putem sprijini netezind calea acestui parcurs transformator. Poți apela la ședințe de consiliere individuale, poți alege cursurile sau seminariile de interes sau te poți alătura evenimentelor aflate în derulare. Dacă ești pe cale să devii părinte, ești părinte singur, divorțat sau divorțând sau ai ales să fii părinte adoptiv, poți să te alături grupurilor noastre de suport.


PROGRAMEAZĂ-TE

Suntem deschiși să stabilim împreună cu tine parcursul care ți s-ar potrivi cel mai bine plecând de la dificultățile cu care te confrunți și situația ta de viață. Am fi bucuroși să ne cunoaștem și onorați să te putem sprijini.

Ești în impas? … Fă primul pas