Grupuri suport

Situațiile speciale se cer abordate diferit. Pe de o parte ele aduc provocări și odată cu ele noi obstacole de depășit, pe de altă parte – pe termen lung sunt purtătoare de sens, dau multe satisfacții și ne ajută să devenim generativi.

Grup suport Devin părinte

Devenind părinţi parcurgem o călătorie ce oferă minunata ocazie de a ne reinventa ca persoane şi a da un nou sens vieţii. Venirea pe lume a fiecărui copil este unică, o tranziţie psihologică pentru ambii părinţi. Devenim părinţi treptat, pas cu pas – când ne hotărâm să avem un copil, când concepem, pe parcursul sarcinii, la naştere, pe măsură ce protejăm şi îngrijim bebeluşul – câte puţin în fiecare moment. Şi ulterior va fi o devenire pe tot parcursul vieţii, chiar şi după ce copiii cresc.

În timpul sarcinii şi a primelor luni de viaţă ale copilului părintele se străduieşte să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată. Cu fiecare zi viaţa se schimbă şi se reorganizează complet. În timp tensiunea se diminuează, părintele se adaptează noului rol iar fiecare etapă de creștere a copilului îl pregăteşte pentru următoarele. Este esenţială menţinerea deschiderii către informaţie, solicitarea de ajutor şi îndrumare în luarea unor decizii adesea marcate emoţional.

Grup suport Divorțat sau divorțând

Atunci când în familiile cu copii sunt aduse în discuție divorțul sau separarea, implicațiile asupra celor mici și stării lor de bine pot fi semnificative. Indiferent care este dinamica relațională din grupul familial, copiii își vor dori mereu ca matricea familială să fie păstrată în încercarea de a proteja stabilitatea singurei realități cunoscute, care asigură continuitatea propriei ființări. Copiii ai căror părinți au relații conflictuale și/sau aleg să se separe sau să divorțeze, sunt în situația de a se adapta unor circumstanțe noi. Procesul este de cele mai multe ori dificil, dar este esențial felul în care părinții înțeleg să îl gestioneze.

Grup suport pentru adolescenți care se confruntă cu depresie și/sau anxietate

Adolescentul nu e o ciudățenie a naturii, ci un fost-copil şi încă-nu-adult derutat şi îngrijorat de schimbările pe care le vede în oglindă, pe care le simte în corp şi în lumea lui aşa cum o ştia, căutând adesea haotic şi cu o energie năucitoare un loc şi un rol ale lui în casă, în lume şi în inimile părinţilor. Pe lângă dificultățile presupuse de procesul său interior, adolescentul de astăzi are de procesat psihic și de gestionat o realitate externă pentru care, pe alocuri, nici părinții lui n-au fost suficient pregătiți. Grupurile, indiferent că au rol de suport sau sunt terapeutice, oferă oportunități pentru identificarea resurselor interioare de care adolescenții au nevoie pentru a face față provocărilor de zi cu zi în relația cu ei înșiși și cu cei din jur.

Urmărește secțiunea Noutăți a siteului nostru pentru detalii referitoare la lansarea acestor proiecte.

PROGRAMEAZĂ-TE

Suntem deschiși să stabilim împreună cu tine parcursul care ți s-ar potrivi cel mai bine plecând de la dificultățile cu care te confrunți și situația ta de viață. Am fi bucuroși să te cunoaștem și onorați să te putem sprijini.

Ești în impas?… Fă primul pas